KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Karadeniz Kariyer Fuarı'na Katılım

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde ve Ordu Üniversi'tesinin de aralarında bulunduğu Karadeniz Bölgesindeki 12 paydaş üniversitenin katkı ve katılımıyla gerçekleştirilen Karadeniz Kariyer Fuarı 11-12 Mart 2019 tarihleri arasında Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilmiştir.  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesinin de paydaş üniversiteler arasında yer aldığı kariyer fuarının açılışına katıldı. Fuara Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden 50 öğrenci ile katılım sağlandı.

11-12 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenen bu etkinlikte , ulusal ve uluslararası düzeyde, kamu ve özel sektörden 150 firma ve kurum stant açtı. 2 gün süren etkinliğe Trabzon ve paydaş üniversitelerin bulunduğu illerden 10.000'in üzerinde öğrenci katıldı.

Üniversite öğrencilerinin kariyerlerini biçimlendirme noktasında bir rehber görevi üstlenen bu tür etkinliklerin hem gençlerin karar verme sürecinde hem de kariyerin rastgele bir seçimden öte planlama ve strateji meselesi olduğunun anlaşılması noktasında önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Kariyer, arkasında yoğun araştırma ve hedef belirleme aşamalarının olduğu geleceğe dair stratejik adımların belirlendiği bir karar verme sürecidir. Dolayısıyla gençlerin bu noktada uzman ve yetkin organlardan destek alması ve bu destek çerçevesinde geleceğini şekillendirmesi elzemdir. Bu noktada Üniversitemizin de paydaş üniversiteler arasında yer aldığı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın, karar mekanizmalarını harekete geçirici işleviyle bölgemizde yer alan Üniversitelerin tüm öğrencilerine kariyer yolculuğunda yardımcı olacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle himayeleri ile bu fuarın gerçekleştirilmesinde destekleri yadsınamaz Cumhurbaşkanlığı makamımıza ve organizasyon kısmındaki emekleri bakımından da Karadeniz Teknik Üniversitesine teşekkürlerimi sunuyorum.”  şeklinde konuştu.

 

 


Eklenme Tarihi : 16-04-2019 12:23:09