MEXT BİL-İŞİM EĞİTİM VE İSTİHDAM PROGRAMI

Türkiye’nin en büyük işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS); dünyada ve Türkiye’de ilkleri, enleri ve tekleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda MESS, genç neslin geleceğin yetkinlikleriyle donatılarak, çalışma hayatına katılması ve ülkemizin küresel arenada rekabet gücünün artması amacıyla; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı’nı hayata geçiriyor.

Dünyanın en gelişmiş, en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik merkezi MESS Teknoloji Merkezi (MEXT) ortaklığında gerçekleştirilen program, Türkiye'nin en kapsamlı eğitim ve istihdam programı olmayı hedefliyor. Üniversitelerin STEM bölümlerinde okuyan 3. veya 4. sınıf öğrencileri ya da yeni mezun olup henüz iş gücüne katılmamış gençlere yönelik ücretsiz olarak sunulacak programda, genç yetenekler Türkiye’nin öncü kuruluşlarında iş fırsatı elde edebiliyor.

Programın Amacı;

Bilişim ve yazılım konularında Türkiye ve dünyadan önde gelen kurumlarla yapılan iş birlikleri ve MEXT uzmanlığı ile ücretsiz eğitim sunan BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı ile programa katılan gençlerimize, MESS üyelerinde ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde uzun dönemli staj ve iş imkânı sunmak.

İş Hayatına Yönelik Eğitimler, Genel Teknik Eğitimler ve Rol Bazında Belirlenmiş Teknik Eğitimler olmak üzere 3 ana başlığa ayrılan program içeriğiyle, genç yeteneklerimize iş ve staj imkanları sunmanın yanı sıra işverenleri de nitelikli gençler ile buluşturmak amaçlanıyor.

Eğitim Programı:

İş Hayatına Yönelik Eğitimler

İş hayatına yönelik ve yeni nesil proje yönetim anlayışına dair yetkinlikler için verilecek eğitimlerdir.

Genel Teknik Eğitimler

Adayların seçtiği teknik role göre kişiye ve role özel olarak verilecek “tamamlayıcı eğitimler”dir.

Rol Bazında Belirlenmiş Teknik Eğitimler

Boğaziçi Üniversitesi, AWS ve AWS entegratörü Commencis tarafından verilecek zorunlu eğitimlerdir. Her bir role özel olarak hazırlanmış bir içerik sunulmaktadır.

Sizler de bu harika programda yerinizi almak isterseniz hemen aşağıdaki butona tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Programa yönelik detaylar için https://www.yetenekkapisi.org/ adresini takip edebilirsiniz. Son başvuru tarihi 30.09.2022

Eklenme Tarihi : 22-09-2022 08:27:13