KARİYER GELİŞTİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KOBİ'LER İÇİN FİNANS YÖNETİMİ (ÜCRETSİZ KATILIM BELGELİ ONLİNE WEBİNAR)

Eğitim İçeriği:

• Bilanço ve Gelir Tablosunda Dikey Analiz Bakış Açısı
  • Şirketimizin Karı Nerede?
  • Başabaş Analizi
  • Bankaların Baktığı Rasyolar
  • Kur Riskinin İzlenmesi
  • Yönetici Özeti

Bu eğitimin amacı, KOBİ sahiplerine ve yönetici seviyesindeki çalışanlarına finansal tabloları yorumlamada ve şirketlerinin finansal durumunu analiz etmede yol gösterecek bilgileri aktarmak; daha etkin ve verimli şirket yönetimi sağlanması için yol göstermektir.

Bu kapsamda şirketin bilanço ve gelir tablosunun yorumlanması, şirketin başabaş analizi, karının nerede olduğu, bankaların baktıkları rasyoların nasıl hesaplandığı gibi temel konular ele alınacaktır.

Ayrıca etkin şirket yönetimine hizmet edecek tablolar, grafikler oluşturulacak ve bunlarla ilgili örnekler verilerek yorumlanması üzerinde durulacaktır.

Eğitmen Özgeçmişi-Prof Dr. Serra Eren Sarıoğlu:

Serra Eren Sarıoğlu, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İnterbank A.Ş.’de yatırım danışmanı ve Türk Henkel’de finansal analist olarak çalıştı. 2006 yılında ‘Volatilite Modelleri ve Volatilite Modellerinin İMKB Hisse Senedi Piyasasında Kesitsel Performansının Test Edilmesi’ konulu teziyle doktora derecesini aldı ve İktisadi Araştırmalar Vakfı’nın en iyi doktora tezi ödülünü kazandı.

Serra Eren Sarıoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tam zamanlı profesördür. Halen portföy yönetimi, varlık değerleme, yüksek lisans ve doktora için finansal yönetim dersleri vermektedir. Ayrıca Türkiye Bankalar Birliği, Sermaye Piyasası Lisans Kayıt ve Eğitim Hizmetleri ve finans kuruluşlarında dersler vermektedir. İstanbul Üniversitesi Sermaye Piyasaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Sekreterliği ve İstanbul İş Araştırmaları eşeditörüdür. Tübitak ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı projelerinde danışman ve hakem olarak yer almaktadır. Kurumsal Finans, risk modelleme, portföy yönetimi, varlık değerleme alanlarında çeşitli makalelerin yazarıdır.

Etkinliğe katılmak için: https://www.yetenekkapisi.org/

Etkinlik Başlangıcı